Прокуратура Съд

Оставиха в ареста 22-годишен бандит, пребил и ограбил жена

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняем за грабеж и държане на наркотични вещества.

П.Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 05.01.2022 г. в град Велико Търново, до парк „Бузлуджа“, отнел от владението на жена без нейно съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – парична сума в размер на 2000 лева, дамска чанта, четири мобилни телефонни апарата, златни обеци и други вещи, всички на обща стойност 1481, 50 лева, като употребил за това сила – нанесъл удари с юмруци в задната част на главата на пострадалата, съборил я на земята и продължил да я удря с юмруци в лицето.  22-годишният мъж е обвиняем и за това, че 05.01.2022 г. в град Велико Търново без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите държал високорискови наркотични вещества – амфетамин  на стойност 44,64 лева.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд- Велико Търново е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.