Образование

Основно училище „Димитър Благоев” се включи в световната инициатива #КосмическаПоща.

Великотърновското основно училище „Димитър Благоев” се включи в световната инициатива #КосмическаПоща. 150 деца от III до VII клас нарисуваха с голям ентусиазъм своите лични послания за бъдещето на нашата планета, съобщиха от  школското  ръководство на официалната фейсбук страница на учебното заведение.

Организатори са Инивеститорският фонд Брайткап Венчърс (Brightcap Ventures), в партньорство със Спиди, българската космическа компания Ендуросат, Фондация „Америка за България“, Музейко и копманията Блу Ориджин (Blue Origin), които ще поемат разходите и организацията на цялата кампания. България е първата държава в света, която на национално ниво става част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос #КосмическаПоща.

Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата Ню Шепард, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенска марка „Летял в Космоса”. Така всеки участник ще се сдобие с автентичен  космически сувенир.

Учителите по английски и руски език Нина Кожухарова, Татяна Райкова и Юлия Юркова са  организаторите на инициативата на училищно ниво. Просветното министерство и Регионалното управление на образованието,   са партньори в  инициатива.