Политика

Осем са кандидатите за кмет на Община Велико Търново

Осем кандидати влизат в битката за кмет на Община Велико Търново. Това са Стилян Найденов, издигнат от „Възраждане“, Боряна Аврамова от „Консервативно Обединение на Десницата“, Венцислав Фоти от „Български възход“,  Милен Михов – ВМРО, Ирена Стасинопулу – „БСП за България“, Йордан Терзийски – Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Момчил Иванов – „Има такъв народ“, и настоящият кмет Даниел Панов от ГЕРБ.

В населените места най-много – 5, са претендентите за Самоводене. По четирима кандидати за поста са регистрирани за Балван, Килифарево и Леденик. В Плаково, Пчелище, Ресен, Русаля и Шереметя за кметския пост ще се състезават по трима кандидати. В изборите за кмет на Арбанаси, Водолей, Дебелец, Малки чифлик, Миндя, Никюп, Ново село, Присово, Хотница и Шемшево влизат по двама кандидати. Без конкуренция ще бъдат  кандидатите за Беляковец, Вонеща вода, Къпиново и Церова кория.

16 партии и коалиции са регистрирали листи за общински съветници с общо 321 кандидати, по данни на Общинската избирателна комисия.