Култура

Организират първи национален литературен конкурс „Асен Разцветников”

     Първи национален литературен конкурс на името на Асен Разцветников ще се проведе тази година. Негови организатори са Община Горна Оряховица, Народно читалище „Напредък – 1869” и литературният клуб „Асен Разцветников” при читалището. Творби се приемат от 2 март до 30 юни, включително.

Конкурсът за поезия и проза – разказ или есе, е анонимен и е в 3 възрастови групи: от 11 до 14 години; от 15 до 18 години и участници над 18 години. Произведенията трябва да са на тема „С пламъка на родолюбието”. Всеки автор може да участва с максимум две стихотворения и/или един разказ или есе – до 4 стандартни страници, шрифт Times New Roman 12. Творбите не трябва да са били публикувани и награждавани, уточняват организаторите.

Произведенията се изпращат на e-mail: konkursi.napredak_1869@abv.bg с тема „Конкурс Разцветников“ и 2 прикачени файла – единият с творбите, а другият – с информация за жанра, имена на автора, възраст, телефон, адрес и e-mail.

Награждаването ще се състои на 31 октомври в НЧ „Напредък – 1869” в Горна Оряховица. Наградите включват и една специална  – издаване на книга на преференциална цена.