Култура

„Опърничавите“ гостува в петък на Фоайе на книгата с автограф

Игралния филм  „Опърничавите“, заснет по едноименната новела на старозагорския бизнесмен и любител на аеробатичните свръхлеки самолети Младен Стоянов тръгна по големите екрани през февруари и този петък пристига във Велико Търново. Книгата е писана в продължение на няколко години, след като авторът й катастрофира насред полето с  двуместен  “LZ POK Екстра 300 L” и оцелява по чудо оцелява, след като самолетът къса жиците на два далекопровода. Тогава авторът решил да се отдаде на литературата.

Казанлъшкият кинорежисьор Георги Костов започва снимките на нов филм. Лентата е с работно заглавие „Опърничавите“ и е по сценарий на старозагорския производител на свръхлеки самолети Младен Стоянов. Бизнесменът е и продуцент на новия филм. По време на 20 годишната си кариера се е занимавал активно със създаването на игрални и документални филми, реклами, музикални клипове и корпоративни видеа. Дългогодишният му опит във филмовата индустрия му дава възможност да се реализира успешно не само като режисьор, но също така като продуцент, сценарист, оператор и монтажист. Паралелно с това, Георги Костов преподава актьорско майсторство и филмово изкуство.Да припомним, че Жоро Костов дебютира в киното с филма си „Пистолет, куфар и три смърдящи варела“ – една добре заснета крими-комедия, която имаше добър зрителски успех. Друго запомнящо се заглавие на режисьора е „Секс академия: мъже“.

Представянето на книгата „Опърничавите“ , заедно с филмовия трейлър с участието на актьорите Младен Стоянов, Симеон Лютаков, Анастасия Левордашка, ще се проведе в Читалнята на РНБ „П. Р. Славейков“ на 19 април от 16:30 ч.