Община

Оптимизират организацията на движение по ул. „Йоновка”

Оптимизирана ще бъде организацията на движение по улица „Йоновка“ във Велико Търново. След проучване на трафика общинската комисия по обществен ред, сигурност, транспорт и безопасност на движението реши, че движението следва да бъде еднопосочно само в района край ОУ „Бачо Киро“ – в участъка от пресечката с ул. „Ангел Кънчев“ до разклона към ул. „Филип Тотю“.

В тази част на улица „Йоновка“ ще се пътува по направление север – юг. Организацията на движение ще бъде указана с необходимите пътни знаци. Забранено ще бъде паркирането от страната на тротоара, граничещ с училището.

Улица „Йоновка“ остава двупосочна в следните участъци: от разклона с улица „Тодор Балина“ до пресечката с улица „Ангел Кънчев“; от кръстовището с ул. „Филип Тотю“ до бул. „Никола Габровски“.

Промените са направени във връзка с искания на граждани, живеещи в района, или чиито деца са възпитаници на ОУ „Бачо Киро“, както и заради становище на общински съветници. Мерките са съгласувани със сектор „Пътна полиция“.

Остава в сила и ограничението за паркиране и престой по южното платно на булевард „България“, намиращо се над улица „Полтава“. Забраната ще бъде указана с пътни знаци, поставени както след светофара на кръстовището под магазин „Метро“, така и след крайната лява лента за обратен завой, намираща се върху северното платно, в района преди южния портал на НВУ „Васил Левски“.

По сигнал на граждани ще бъдат поставени допълнителни пътни знаци по улица „Сан Стефано“ – в района на бившето тролейбусно депо. Целта е водачите да шофират с повишено внимание покрай намиращото се на това място кръстовище.