Здравеопазване

Онколози садят дръвчета в инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“

Представители на биофармацевтичната компания АстраЗенека България и лекари от Комплексен онкологичен център – Велико Търново, ще засадят дървета, като част от инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“. Тя се провежда по повод Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември и ще обхване голяма част от онкологичните центрове в страната.

Велико Търново е един от градовете, в които фармацевтичната компания ще засади дървета след Бургас, София и Варна.

По време на събитието, което е утре от 13,30 ч., д-р Мария Рачева, управител на Комплексния онкологичен център, ще представи актуални данни за разпространението, диагностиката и лечението на рака на белия дроб за България и света.

 

Кампанията на АстраЗенека за зелена България бе стартирана през месец септември в Бургас с 30 дръвчета. Компанията вече има засадена и алея от 25 сребролистни липи в Борисовата градина в столицата. Предстоят още поредица от залесявания и в други големи градове на страната, където увеличаването на зелените площи е от изключителна важност за опазването на околната среда и здравето на гражданите. Инициативата се провежда и като част от глобалната политика на АстраЗенека за устойчиво развитие, в която опазването на околната среда е един от трите основни приоритета, наред с осигуряване достъпа на пациентите до лечение и поддържане на етични бизнес практики и прозрачност в работата на компанията.