Прокуратура

Окръжна прокуратура-Велико Търново разследва тежката катастрофа, при която снощи загинаха двама мъже

Окръжна прокуратура Велико Търново ръководи досъдебно производство за престъпление от Наказателния кодекс по повод настъпило тежко пътнотранспортно произшествие с двама загинали, станало снощи около 19.20 часа, на пътя София – Варна. На прав пътен участък и суха настилка, настъпва пътнотранспортно произшествие с участието на два автомобила – лек автомобил „Тойота“, управляван от Д. C., на 36 години, с американско гражданство и пътник В.М.  – също на 36 г., български гражданин, движещ се в посока от гр. В. Търново към гр. София и насрещно движещия се лек автомобил „Мерцедес“, управляван от А.А. – на 40 години и с пътник А. А на 19 години.

В резултат на произшествието на място са починали водачът на лекия автомобил „Тойота“ и пътника в него.

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване, като по първоначални данни лекият автомобил „Тойота“ е навлязъл в лентата на насрещно движещия се „Мерцедес“, където е настъпил и ударът между двете превозни средства.

Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на автоексперт, съдебен лекар и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – В. Търново.

Водачът А. А. е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство като пробите са отрицателни. Телата на двете починали лица са откарани за аутопсия в СМО на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“, като им е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.