Култура Община

Около 250 таланти идват за Международния конкурс „Звукът на времето“ 

    Осмото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ ще се проведе от 4 до 6 юни във Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов. Той е част и от календара на Министерството на културата. Изключителен интерес и рекорден брой заявили желание отчитат организаторите от студио „Елита“ с ръководител Петя Василева. За участие свои видеа са представили повече от 450 таланти от цялата страна. След селекция в онлайн етапа, специалистите допуснаха до финалния присъствен кръг 250 вокални изпълнители и инструменталисти.

Първото официално откриване на конкурса „Звукът на времето“ ще бъде на 4 юни от 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Там ще бъде и състезателната програма в петък и събота за инструменталистите. В Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ на 6 юни ще се изявят класираните певчески таланти. Официалното откриване там ще е в неделя от 10 часа.

Две комисии от специалисти ще оценяват съответно певческите и инструменталните таланти, участници в „Звукът на времето“. За всички тях Община Велико Търново осигурява безплатни посещения в дните на международния конкурс на крепостта „Царевец“ и Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“. Част от съпътстващата програма са и „Приключения за деца и родители с книгите на Жени Лечева“ на 6 юни в ДКС „Васил Левски“ съответно от 12.30 и 17.45 часа.