Денят

Очаква се дейността на Областния информационен център във Велико Търново да продължи и след 2018-та

Предложение за удължаване дейността на Областния информационен център във Велико Търново ще бъде направено в периода юни-септември догодина, съобщи днес на пресконференция в офиса му Мариела Цонева – директор на дирекция „Проекти и програми” в Община Велико Търново. Тя припомни, че дейността на ОИЦ се финансира по Оперативна програма „Добро управление” и е фиксирана до края на 2018 година. Очаква се тя да продължи поне до 2023 година с финансиране в размер на около 315 хиляди лева.

39 различни събития е организирал Областният информационен център във Велико Търново през 2017 година. Сред тях са две поредици от информационни събития, проведени през юни и ноември в десетте общини от региона, за представяне на актуалните и предстоящи възможности за финансиране на проекти от европейските фондове, отчете днес пред журналисти Светослав Стефанов – експерт „Комуникация, информация и логистика”. Той уточни, че през периода 10 март – 20 май  ОИЦ – Велико Търново е провел на територията на областта Обща информационна кампания „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“ на Мрежата от 28 информационни центъра, включваща една пресконференция, фотоизложба и форум „Европа в моя регион“, както и „Дни на отворените врати“ в общините от региона за представяне на успешно реализирани европроекти.

В събитията и проявите на Областен информационен център – Велико Търново са се включили общо 537 участници. Офисът на центъра е бил посетен от 433 души, а постъпилите въпроси – на място, по телефон и имейл са 479. В отговор на различни запитвания по електронна поща са изпратени 109 писмени отговора с допълнителна информация.

През изминалата година екипът на Областния информационен център във Велико Търново е взел участие в 18 други събития и инициативи – регионални, национални и международни. Той е подготвил и отпечатал и две брошури – „Европа в моя регион“ с информация и снимки от успешни проекти на десетте общини от Великотърновска област, реализирани през периода 2007-2013 г. и за дейността на Областен информационен център – Велико Търново в периода 2011-2016 година.