Култура

Огромен интерес предизвика тази година конкурсът за литературен разказ „(Не)разкритият случай” на библиотеката

При изключителен интерес се проведе тази година второто издание на литературния конкурс за криминален разказ „(Не)разкритият случай”, обявен от Регионалната библиотека „П.Р.Славейков” – Велико Търново. Екипът на културната институция получи над 160 творби от участници от цялата страна. Сравнение с миналата година разказите бяха едва 16, припомни Момчил Шивачев, библиотекар, основен инициатор и организатор на проявата.

Най-възрастният участник тази година е на 78 години от Пловдив, а най-малките са на 12 години, ученици от Варна и Бургас. 4-членно жури ще оценява разказите. Сред членовете са двама великотърновски криминални репортери. Голямата награда е 200 лева, втора е 150 лева, останалите, сред които и поощрителни са материални награди.

Припомняме, че националната надпревара се проведе през октомври и ноември. В нея можеха да вземат участие различни лица, без ограничения по възраст или професия. Всеки можеше да представи само по един свой разказ, независимо дали той вече е бил публикуван или е напълно нов.

Церемонията по награждаването на отличените в конкурса „(Не)разкритият случай” ще бъде на 16 януари 2023 година в сградата на Регионална библиотека „П.Р.Славейков” – Велико Търново.