Полиция

Огнеборци спасиха пет сгради от изпепеляване в Търновско

Огнеборци са спасили от изпепеляване пет жилищни сгради във Великотърновска област през последното денонощие. В павликенското село Михалци повреден бойлер се подпалил и едва не гръмнал. След като се получило задимяване, стопаните на жилището извикали пожарна. Когато спасителният екип пристигнал, предотвратил експлозия на електрическия уред и спасил къщата от изпепеляване. Инцидентът се разминал само с опушени стени и стопани кабели.

По същото време била предотвратена огнена стихия в къща във великотърновското село Ресен заради затлачен комин. Стара ел. инсталация пък предизвикала пожар в къща в село Плаково. В студеното време стопаните оставили включени електрически печки в жилището, но лумнали пламъци. Огънят е унищожил 95 кв.м. покрив и 6 броя бяла и черна техника. Пристигналите на място пожарникари са спасили къщата и две съседни сгради.

Огнеборци от Елена пък са гасили пожар, предизвикан от котлон, който бил забравен включен. Изгоряла е покъщнина, но жилищната сграда е спасена.

Криминалисти разследват палеж на лек автомобил „БМВ“ в горнооряховското село Първомайци. В 7 часа в неделя собственикът забелязал, че возилото, което било паркирано пред дома му, гори и подал сигнал на телефон 112. Пристигналите на място огнеборци изгасили пламъците, но те вече били унищожили двигателния отсек на колата.