Култура

Обявиха конкурс за Националната литературна награда „Георги Черняков”

 

Общество на литературния кабинет „Димчо Дебелянов“ в София обявява началото на Шестото издание на литературния конкурс за връчване на Националната литературна награда „Георги Черняков“ – 2020.

Право на участие имат действителни студенти от България (независимо дали учат у нас или в чужбина), които са изпратили свои творби на електронния адрес на Общество на литературния кабинет „Димчо Дебелянов“: cherniaka21@abv.bg

Конкурсът е явен и е на свободна тема. Творбите се приемат до 10 октомври  включително. Кандидатите изпращат до три произведения във всеки жанр (подписани с име или псевдоним, телефон за връзка и имейл) и автобиография свободен текст (до 10 реда). Отличия не се връчват за съавторство.

Конкурсът е част от проекта CD Антология „Дигитална креативност – среща на поколенията” (програма „Европа” 2020 на Столична община). Творбите ще се публикуват на фейсбук страницата „Общество „Димчо Дебелянов” от 10 до 20 октомври. На 21 октомври ще бъде излъчен фейсбук победител.

Впоследствие жури ще излъчи призьорите по жанрове и ще определи наградите, които традиционно се връчват в периода 2-4 декември в Националния студентски дом в София, пл. „Народно събрания” 10, уточняват организаторите.