Здравеопазване

Общностен център за деца и родители „Царевград“ организира среща „ Вие питате – акушерката отговаря”

Бъдещи родители и семейства с новородени деца могат да зададат своите въпроси, да получат допълнителна информация по теми, свързани с бременността, раждането и първи грижи за новороденото на 22 август – събота, от 9.30 до 11.00 часа в двора на Общностен център за деца и родители „ЦАРЕВГРАД“ на бул. „България“ 24 (бившият Пионерски дом).

Бременността, раждането, първите грижи за новороденото са моменти, които вълнуват, а понякога и силно притесняват бъдещите родители. Това са едни от най-важните моменти в живота на една жена (а също и за нейния партньор).

Какво се случва с майката и бебето през периода на бременността? Как да се подготвим за момента на раждането, какво можем да очакваме? А какво следва да знаем и да правим през първи часове, дни, месеци на бебето? Това са част от хилядите въпроси, които си задават бъдещите родители. Затова екипът на Общностен център за деца и родители „ЦАРЕВГРАД“ организира среща на тема „Вие питате – акушерката отговаря“, на която Диана Димитрова, от позицията на своя дългогодишен професионален опит като акушерка, е готова да снижи тревожността, да разкаже от първо лице какво и как се случва в тези моменти, как най-добре да се погрижим за своето новородено бебе.

На място ще има екип на Общностен център за деца и родители „ЦАРЕВГРАД“, който допълнително ще разкаже за специалистите, които работят в Центъра, предлаганите услуги, кой и как може да се възползва от тях.