Денят

Общински съветници от Великотърновски общински съвет дариха 150 тома книги от съвременни български автори на читалище „Искра – 1896“

По повод празника на българската писменост и култура 24 май, общински съветници от Великотърновския общински съвет дариха над 150 тома книги от съвременни български автори, като част от кампанията на читалище „Искра” за обогатяване на библиотечния фонд с книги на съвременни автори.

Дарението бе връчено от група от петима общински съветника – проф. Михаил Харалампиев, Николай Илчев, Мирослав Трифонов, Желю Желев и Мария Илчева на 22.05.2019 г. в библиотеката на читалище „Искра – 1896“, като в дарителската кампания се включиха и председателя на ВТОС Венцислав Спиридонов, проф. Пламен Легкоступ, издателят на издателство „Фабер” Нейко Генчев, общинските съветници Станислав Рашков и Пламен Петров. Зам. Кметът Георги Камарашев също подкрепи инициативата с дарение на книги от личната си библиотека.

Нели Стойчева – Секретар на читалището връчи свидетелства за дарения от читалищното настоятелство, в израз на благодарност към хора, ангажирани и съпричастни с духовността и културата на Велико Търново.

Сред книгите като част от дарението присъстваха най-новите издания на популярни български автори като Захари Карабашлиев, Георги Господинов, Владимир Зарев, Здравка Евтимова, Божана Апостолова, Георги Мишев и др, както и редица търновски автори, като Ружа Велчева, Радослав Гизгинджиев, Иван Спиридонов, Ангел Ганцаров и др.