Любопитно Политика

Общински съветник отново стана Дядо Коледа

Десетки дечица от Дебелец и В. Търново имаха възможност да се срещнат очи в очи с Дядо Коледа, дълго да разговарят с него и истински да се веселят в чудесната компания на Добрия старец. Нарамил пълни с подаръци чували, той посети детската градина в Дебелец, както и великотърновския Дневен център за деца с увреждания „Дъга“.

В ролята на Дядо Коледа и този път, повече от успешно, се превъплъти най-младият общински съветник в старата столица Георги Недев. Миналата година посещението му в детската градина в Дебелец предизвика истински възторг сред малчуганите. Сега той отново зарадва децата със своята поява и подаръците, които раздаде. Добрият Дядо Коледа прекара повече час с малките си приятели и прекрасното тържество, което бяха подготвили. Той разговаря с тях за Коледния дух и доброто, което всички носим и което трябва да предаваме на другите.

В навечерието на Рождество Христово, покана към всеотдайния доброволец оправи и ръководството на Център „Дъга“ в старата столица. Центърът се посещава от 33 деца с тежки увреждания, някои от които са без родители. Подаръците за празненството бяха осигурени от дългогодишните приятели на социалното заведение – сдружение „Операция „Плюшено мече“ и варненската фирма „Такс бек“.

                  

Младият доброволец не скри вълнението си от трогателните срещи с подрастващите. „Щастлив съм, че мога да стъпя в ботушите на дядо Коледа“, коментира Георги Недев. Общинският съветник и областен координатор на Младежи ГЕРБ сподели още: „Удоволствие е да видиш как всички дечица грейват в усмивки, щом видят Дядо Коледа. Всички песнички, стихчета и римушки, които бяха подготвили, за да посрещнат така чакания гост, бяха великолепни. Карат ме да съм благодарен за това, което имам в този живот – не говоря изобщо за материалното, а за това че съм здрав, че имам време да се раздавам, че имам добро и хубаво семейство… Доста често в нашето ежедневие пропускаме тези неща, а разговорите с децата са наистина поучителни“.

Най-младият великотърновски парламентарист ще остане верен служител на Коледния дух и през следващите дни. Той и негови съмишленици майсторят специална шейна, която ще бъде прикачена към червен автомобил с коледна украса. Така Георги Недев и неговата половинка ще доставят подаръци в семействата на свои приятели, за да изненадат техните дечица.

Благотворителна МОТО Коледа пък организират Недев и група запалени мотоциклетисти, като на 25 декември отново ще посетят великотърновски домове за деца, лишени от родителски грижи. Подаръците и лакомствата, които ще раздадат ще бъдат закупени с подкрепата на Община В. Търново и със средства от специалните мобилни и стационарни дарителници.