Община

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ възстановява дейността си

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ възстановява дейността си, като ще предлага и нови услуги за предстоящия туристически сезон.

„Пандемията от COVID-19 прекрати работата ни за повече от два месеца. След разхлабване на мерките туристите започват да се завръщат, макар това да става бавно. Предстоящият сезон ще е за вътрешния туризъм и затова подготвяме специални предложения, които да направят Велико Търново предпочитана и атрактивна дестинация за всички българи. Особено важно е спазването на  противоепидемичните мерки, за да се опази здравето на всички жители и гости на града“, подчерта управителят на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов.

На този етап офисите на „Царевград Търнов“ ще работят по график: от понеделник до петък ще е отворен централният офис на ул. „Христо Ботев“ №5 в центъра на Велико Търново, а в събота и неделя ще работи офиса на площад „Цар Асен I“ пред крепостта Царевец. И на двете места ще се предлагат както групови, така и индивидуални и семейни билети за всички музейни обекти, както  специални пакети, които ще бъдат пуснати от 1 юни т.г.

От 23 май се възобновяват и излъчванията на аудио-визуалната програма „Царевград Търнов – звук и светлина“. На този етап за да се избегне струпването на хора и спазване на наложените здравни мерки спектакълът няма да може да бъде наблюдаван от площада пред крепостта Царевец.

Желаещите ще могат да гледат програмата „Звук и светлина“  от  ВИП площадка на ул. „Никола Пиколо“ №6 на специални преференциални цени. Площадката ще се  дезинфекцира преди и след излъчване на всеки спектакъл, а зрителните места ще са на дистанция, според всички установени до момента изискванията.

Информация за предстоящите излъчвания на спектакъл Звук и светлина може да бъде намерена на  сайта https://www.soundandlight.bg/bg/, както и на сайта на Общинската туристическа агенция Царевград Търнов“ http://www.velikoturnovo.info/