Култура

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“проведе срещи с партньори по време на туристическо изложение в Сърбия

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представи Велико Търново на Международното туристическо изложение International Fair of Tourism, което се проведе в сръбската столица Белград от 22 до 25 февруари.

IFT (Sajam Turizma) е определяно като най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа свързано с туристическата индустрия, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша и  се провежда за 45-ти път. Форумът дава възможност за създаване на контакти с бизнес партньори, туристически организации и администрации.

По време на борсата управителят на „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов  се срещна с посланика ни в Сърбия Н. Пр. Петко Дойков, който  представи ББА- Българска бизнес асоциация на фирмите работещи в Сърбия. От ББА виждат в лицето на  Община Велико Търново евентуален важен партньор и отправиха покана за гостуване на кмета Даниел Панов в Белград. Петко Дойков изрази готовност да гостува в старата столица през есента заедно с представители на туристическия бранш по време на международната борса „Културен туризъм“ в Търново.

Срещи баха организирани и с Марин Николов, началник на търговско-икономическата служба в Белград и с директора на отдел Туризъм на регион Централна Македония – Милтиадис Николау. Борислав Йорданов даде интервюта за сръбския информационен портал Biznis.rs и на Зоран Байич, председател на сдружението „Сръбско-българско приятелство“ за местната телевизия Войводина. От Общинската туристическа агенция проведоха разговори с представители на общините от Нови Сад, Лесковац, Цариброд и Ниш, както и с Бранко Чотрич, един от най-големите винопроизводители в Черна гора. Всички те получиха покана да се включат в предстоящото през тази есен и в нов формат Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което се провежда в старата столица.