Община Общински съвет

Община Велико Търново ще търси финансиране за ремонта на басейна в ДГ „Соня“

Община Велико Търново предвижда през следващата бюджетна година да бъде извършен ремонт на басейна в детска градина „Соня“ в старата столица. Това каза днес от трибуната на Великотърновския общински съвет кметът инж. Даниел Панов в отговор на питане, отправено от общинския съветник от ПП „Има такъв народ“ Момчил Иванов.

Панов припомни, че плувното съоръжение е построено през далечната 1972 г. и е функционирало 30 години до затварянето му през 2002 г. Басейнът е с отделен вход от детската градина, има изградени съблекални за момичета и момчета, както и мокри помещения. През 2018 г. е възложено изготвяне на количествено-стойностна сметка, касаеща бъдещия ремонт на съоръжението. Той е включен в инвестиционната програма на общината за 2020 г., но пандемията от Ковид-19 осуетява дейностите.

„Аз благодаря, че ми припомнихте този проблем, за да излезе отново на дневен ред в следващия бюджетен период. Ще се извърши осъвременяване на количествено-стойностната сметка, а ремонтът може да се извърши и по програма на Министерството на образованието, която ще стартира през февруари-март за изграждането на физкултурни салони, по която общината ще кандидатства.“ – коментира кметът инж. Даниел Панов.