Община Спорт

Община Велико Търново ще изгради с европейско финансиране нова спортна зала с 1000 места и закрит 50-метров басейн

Нов комплекс – спортна зала с около 1000 места и закрит 50-метров басейн в района на Сержантското училище, е амбициозна цел, за която ще се търси финансиране от община Велико Търново в новия програмен период. Именно с тази цел държавата прехвърли останалите 20 декара до изграждащия се в момента втори буферен паркинг.

Тренировъчен полигон за хвърляния и съвременна ледена пързалка са други от набелязаните инвестиции. Повече съоръжения за масов спорт в зелените площи на кварталите също са сред приоритетите в сферата.

През последните 12 години в старата столица беше изградена  мултифункционална спортна зала до СУ „Емилиян Станев“, обнови се  стадион „Ивайло“ с ремонтираните 17 спортни зали и шест съблекални, реконструиран беше покривът  на Хандбална зала „Сава Величков“ и се възстанови плувният басейн под нея, тренировъчният футболен терен с изкуствено покритие „Трифон Иванов“, възстановено и модернизирано беше Спортно училище „Георги Живков“ с общежитието към него, изгради се пъмп-трак и др.

Тренировъчен терен за футбол западно от стадион „Ивайло“ и Зала за спортна стрела в Спортно училище „Георги Живков“ са обектите, по които се работи и в момента. Теренът се строи с финансиране от ФИФА.