Община

Община Велико Търново очаква мнения и предложения по новия Генерален план за организация на движение

Финалният проект на новия Генерален план за организация на движение във Велико Търново вече е завършен. В рамките на месец жителите на старопрестолния град ще могат да се запознаят в детайли със стратегическия документ и всички решения, които дава по въпросите, свързани с трафика, паркирането и др.

Генералният план за организация на движение е достъпен в сайта на Община Велико Търново на адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/transport/generalen-plan-za-organizaciya-na-dvizhenieto-na-grad-veliko-tarnovo/ – секция „Транспорт“.

Отворена е и секция за коментари, идеи, предложения за промени и др. – в раздел „Обществено обсъждане“ на адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/ecity/public-discussions/document/68/.

Мненията на гражданите ще се събират в продължение на месец, след което ще бъдат разгледани от експертната транспортна комисия в общинската администрация, чийто председател е заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

Целесъобразните предложения и идеи ще бъдат представени пред проектантите за допълване и промени на финалния проект.

Очакваните резултати от решенията, които дава новият план, ще бъдат приложени и проверени в реална среда след приключването на изпълняващите се строителни дейности по смяната на ВиК-мрежата под бул. „България“, последващото му цялостно преасфалтиране и реконструкцията на кръстовището до „Беляковско шосе“.

Изготвянето на стратегическия документ бе възложено от кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Изпълнението е дело на проектантите от „Институт по транспортно строителство и инфраструктура“.