Култура Община

Общината и холандският духов оркестър „Eigen Hulp“ подаряват концерт на Дома за стари хора и младежи от социални центрове

Община Велико Търново и духов оркестър „Eigen Hulp“ организират изнесен концерт за възрастни хора от Дом за стари хора „Венета Ботева“ гр. Велико Търново и за  Центровете за настаняване от семеен тип за деца/ младежи с /без увреждания на територията на Община Велико Търново .

Концертът ще се проведе на 17 юли от 18:00 часа в двора на Дом за стари хора „Венета Ботева“ гр. Велико Търново , ул. „Ил. Драгостинов“ № 3. Входът е свободен.

Утре от 19:00ч. холандците ще свирят за великотърновци в парк „Марно поле”, а на 16 юли, от 20:00ч., ще е концертът им край паметника на Асеневци.

Eigen Hulp („Помогни си сам“ ) е ентусиазирана и колоритна група музиканти, състояща се от над 20 духови, няколко ударни инструменти и диригент. Оркестърът изпълнява заразителна музика от всички посоки на света – разнообразен репертоар от Балкана до Южна Африка, от суринамско касеко до американска поп-музика. Свирят на интересни места като например пазари, приюти за старци, лагери за бежанци или училища. Често концертите им са и по улици и площади. Всяка година правят турне в чужбина и за първи път идват в България. След Велико Търново Eigen Hulp ще зарадват и варненци.