Община Общински съвет

Общинар № 1 на Велико Търново инициира кампания „Ела в читалищната библиотека“

Стартира кампания „Ела в читалищната библиотека“ на територията на община Велико Търново. Инициативата е под патронажа на председателя на Общинския съвет в старата столица и председател на Националната асоциация на председателите но общински съвети в Република България /НАПОС/ Венцислав Спирдонов.

Идеята е за насърчаване на любовта към книгите и четенето, както и за поощряване на дарителството за читалищните библиотеки. На територията на община Велико Търново има общо 40 читалища с 30 функциониращи библиотеки, които са с богат книжовен фонд.

Кампанията ще е от 1 ноември-Ден на народните будители до 24 май. Навръх Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще бъдат връчени наградите „Най-активен читател“ и „Най-щедър дарител“.

Новата кампания е продължение на съвместната инициатива на Венцислав Спирдонов и Регионалната народна библиотека „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново. Тя се провежда от 5 години отново под патронажа на Общинар № 1 на старопрестолния град Венцислав Спирдонов. Проектът се оказа изключително успешен като в него до момента са се включили над 1200 ученици, които са записани като читатели в периода от 1 юни до 15 септември. Най-редовните потребители са отличени с награди като са класирани на база заети книги. Отличия се присъждат също на активни учители, работили в партньорство с библиотеката, за четящо семейство, за устойчиво участие, за най-малък потребител и др.