Община Общински съвет

Общинари и съветници с финансова помощ за лечението на 13-годишната Никол

Великотърновският общински съвет и Общинската администрация подпомагат финансово семейството на 13-годишната Никол Георгиева, чието лечение от Сарком на Юинг ще струва 165 хиляди евро. Преди минути съветниците одобриха предложението на кмета Даниел Панов от бюджета на Община Велико Търново да бъдат отделени 2 хиляди лева, а 3 хиляди лева да бъдат дарени на семейството на Никол от средствата за разходи на Общинския съвет.

Петко Тюфекчиев внесе предложение от парите за разходи на съветниците да се заделят 2 000 лв. Инж. Станислав Рашков поиска местните парламентаристи да дадат 5 000 лв., като при гласуването коригира сумата на 3000 лв. Прие се неговото предложение с по-голямата сума.

„Благодаря на децата на Велико Търново, които подеха такава мащабна кампания за събиране на средства за Никол. Те ни показаха как трябва да се обединяваме и да работим заедно, а не да се делим.” – каза кметът на Старата столица инж. Даниел Панов. Той съобщи, че служителите на Общината вече са събрали помежду си над 3 хиляди лева.

Съветничката Калина Широкова призова колегите си да дарят едно свое месечно възнаграждение в помощ на Никол Георгиева. За целта е създадена дарителница, която ще е на разположение на местните общинари около 10 дни.

Емоционално подкрепи дарителската кампания д-р Точков, чийто пациент първоначално е била 13-годишното момиче. „Ние направихме нужните изследвания и я насочихме към правилните специалисти. Искам да подчертая, че и сега за нея се грижат лекари, които са великотърновци и са страхотни професионалисти в своята област. Не мога да ви опиша какво изпитва една майка в момент като този, затова моля да подкрепим семейството.” – каза д-р Точков.

Мирослав Трифонов и Стефан Михайлов призоваха колегите си да се направи глобална стратегия за подпомагане на семейства, изпаднали в такова положение, като за целта се потърси съдействието и на депутатите от региона.