Община

Обществено обсъждане ще се състои във Велико Търново за новия генерален план за движение

Обществено обсъждане на новия генерален план за организация на движението, който е в процес на разработка, организира Община Велико Търново. Дейността е възложена от кмета Даниел Панов, а проучване мнението на великотърновци е основна част от процеса. Дискусията ще се състои на 16 декември от 17 часа в ритуалната зала на Общината. На нея ще бъдат представени резултатите от анализа на съществуващата организация на движението, основните въпроси и ще бъдат очертани възможните решения и идеи.

Генералният план е стратегическия документ, който ще очертае дългосрочната визия и бъдещата общинска стратегия за транспортно планиране и организация на движението. Една от най-важните задачи е да питаме хората как си представят Велико Търново и на кой тип придвижване следва да бъде даден приоритет – дали на автомобилния, или на съчетание между съвременен и удобен градски транспорт, пешеходно и велосипедно движение“, коментира проф. Георги Камарашев.

След дискусията на базата и на общественото мнение ще бъдат направени съответните допълнения. До края на януари документът в първия му вариант следва да бъде внесен за обсъждане в Общински съвет. След приемането му се пристъпва към изработването на окончателен проект, за което срокът е четири месеца.