Култура Община

Обновиха читалището в с. Габровци по Местни инициативи

Нова дограма и обновен таван има вече читалището във великотърновското село Габровци. В края на август приключиха част от ремонтните дейности. Сменено е и осветлението с енергоспестяващо. С 5 000 лева, пари по програма „Инициативи на местните общности“ на Община Велико Търново, са извършени промените тази година. Сградата има вече обновен вид, коментира кметският наместник Христо Медникаров и допълва, че сградата е на 130 години и е имала спешна нужда от ремонт. С пари от Инвестиционната програма на Община Велико Търново е сменена и отоплителната система в културната институция. Тя ще бъде камина с водна риза. Предстои нейното оборудване с радиатори, помпи и др. С доброволния труд на местни жители скоро то ще бъде монтирано.

От три години е регистрирано Читалищното настоятелство в с. Габровци. От тогава до сега в сградата на читалището се влагат постоянно средства за ремонтирането й. Предстои подмяна на пода и обновяване на библиотеката към нея. Ще бъде направена и компютърна зала.

С пари по Местни инициативи в последните 2 години са положени 1 200 кв.м. асфалт и са запълнени близо 300 кв.м дупки по метода „печматик” в населеното място и прилежащите й махали, допълни още Медникаров.

Кремена Крумова – Попова