Образование

Обмислят връщане на големите ученици в клас от 31 януари

И големите ученици да се върнат в клас. Това иска премиерът Бойко Борисов, стана ясно от думите му по време на пряко включване с видео от профила му във фейсбук.

Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията, каза Борисов в Разлог, където съпровождан от министъра на образованието Красимир Вълчев и евродепутата Андрей Новаков посети професионална гимназия с общежитие.

По думите на Борисов мерките дават резултат. България се държи и по отношение на пандемията по невероятно либерален начин, но премиерът е убеден, че с тези мерки, с внимание и спазване на правилата и указанията, епидемията може да се овладее и да се държи на тези показатели. Само Гърция е с по-добри показатели за разпространението на вируса от нас, а те са в пълен локдаун, похвали се Борисов.

От днес е разрешено провеждането на изпити, олимпиади и практически занимания,, а детските градини и началните училища бяха отворени на 4 януари.

Докато сме в мерки, ние правим училища, детски градини, строим, хората работят, изтъкна премиера и изтъкна, че са инвестирани 2 млрд. и 400 хил. лева за образование, от които 1,4 млрд. лева са дадени за учителските заплати, така че те да станат двойни.