Денят

Облачно с превалявания ще е времето днес

Днес превалявания ще има на места в западната половина от страната; по-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област. Над по-голямата част от страната ще духа умерен, в Източна България и северно от планините силен поривист вятър от юг-югозапад. Температурите ще останат високи за периода. Минималните ще са между 4° и 9°, а с усилването на южния вятър максималните ще достигнат 15° и 20°. По-ниски ще са температурите в крайните северозападни райони: 9°-10°, където ще остане почти тихо и на много места видимостта ще е намалена.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд, най-високите части от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен временно до силен вятър от юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.