Денят

Облачно и студено ще е днес, връхлита ни геомагнитна буря

Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, за Великотърновска област – около 14°. През нощта валежите ще се усилят, ще обхват и Източна България; като на места ще бъдат значителни.

Над планините облачността ще е значителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи от дъжд, над 1300 m – от сняг; на места количествата ще са значителни. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 5°, на 2000 m – около 0°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. Вятърът ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°.

Неочаквана геомагнитна буря ни връхлита и днес, а наред с това по-чувствителните хора е възможно да усещат различни неразположения като силно главоболие, отпадналост, покачване или рязко спадане на кръвното налягане.

Мигрените допълнително зачестяват и заради рязката промяна на времето. Специалистите съветват хората с хронични болести да не излизат много навън днес.

Междувременно астрономите предупредиха, че неочакваната геомагнитна буря е възможно да създаде смущения в телекомуникациите – прекъсване на сигнала на телевизията и по-слаба  връзка на интернета.