Образование

Областният управител приветства участниците във второто редовно заседание на Съвета на децата

Областният управител проф. д-р Любомира Попова приветства участниците във второто редовно заседание на Съвета на децата, което се провежда в старата столица. „Наистина съм щастлива, че мога да присъствам на този форум. Във всеки един от нас стои по едно малко дете, аз съм убедена, че децата са смисълът на нашия живот, те са нашето бъдеще и най-верен коректив на всички наши действия.
Пожелавам ви, освен да работите усърдно през дните на този форум, обсъждайки теми свързани с гарантиране на гражданските права и отговорности на децата и младите хора, превенция на насилието и агресията в училище, както и проблемите свързани с приобщаващото образование, да намерите време да създаде нови приятелства, които да ви дават вдъхновение за работа.“, каза проф. Попова при откриването на форума. Тя допълни, че всички предстоящи дискусии, които ще са свързани с гражданските права на децата, с темата за агресията и образованието на младите, ще дадат много добри резултати.
Приветствие към децата отправиха и председателят на Държавната агенция за закрила на детето – Офелия Кънева, заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, заместник-министърът на културата Румен Димитров, заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и представители на Министерство на младежта и спорта. „Подобни събития са изключително ползотворни за всички, които се включват в тях“, каза председателят на Съвета на децата – Михаела Романова.