Политика

Областният управител представи официално състава на РИК Велико Търново

Областният управител Георги Гугучков представи председателя и членовете на РИК – Велико Търново за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

„Удовлетворен съм от съвместната работа, която извършихме по подготовката и провеждането на изборите  на 11 юли. Всички въпроси се решаваха по начин, който доведе до нормално протичане на вота. Надявам се  подготовката да премине, ако не на по-високо ниво, да запази предишното“, каза Гугучков и пожела успешна работа на комисията.

Само двама са новите членове на комисията, отбеляза председателят й адвокат Николай Илиев. „Това са опитни хора. Мисля, че няма да имаме проблем с работата. Имаше изключително добро сътрудничество при произвеждането на предишните избори както с областна управа, така и с общинските администрации. Предполагам, че ще успеем да запазим това темпо  и ще се справим с новите предизвикателства“, допълни Илиев.

РИК Велико Търново бе назначена от Централната избирателна комисия, след като на консултациите на 19 септември при областния управител парламентарно представените партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава й.

Комисията  е  разположена в зали 219  и  318 в сградата на Областна администрация..