Политика

Областният управител на Велико Търново представи официално РИК за предстоящите избори

На заседание в Гербовата зала на Областната администрация във Велико Търново днес, областният управител Георги Гугучков представи председателя и членовете на РИК – Велико Търново за изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. „Искам да изкажа благодарност от съвместната ни работа, при изборите на 46-то  и 47-мо народно събрание. Смятам, че и този път ще работите така. Темпото, което налагате е определящо за нас. Надявам се,  че на предишните избори по никакъв начин не сме спънали вашата работа“ – се обърна към членовете на комисията Гугучков . Той представи и Главния секретар на Областна администрация – Велико Търново доц. Цанко Стефанов.

Областният управител каза, че ще могат да се вместят в бюджета от  46 хил. лв., отпуснат  от държавата, за извършване на необходимите разходи по логистиката.

Председателят на Районната избирателна комисия във Велико Търново Николай Илиев благодари за оценката на областния управител за предходната им съвместна дейност. „За да се получи добре, причината е в  множеството усилия, вложени от общинска и областната администрация, ОДМВР- Велико Търново и на всички членове и технически екип на районна избирателна комисия. Имаме щастието в момента да работим не в условията на ограничителни противоепидемични мерки, което би трябвало да улесни нашата организационна дейност“ – каза още той.

Относно предоставените демо машини за обучение Илиев уточни, че проблемът не е толкова в бройката им, а в хората, които ще бъдат ангажирани да обучават гражданите. „ Това е един ресурс от хора, който много трудно може да бъде осигурен. Затова на предходните избори се обърнахме с молба към общините  да организират по места обучението по изготвени графици. Този план бе одобрен от РИК, а общините успяха да минат през всички населени места. Смятам, че бройката от 10 машини е достатъчна.“- обобщи още Николай Илиев.

Районна избирателна комисия встъпва в правомощията си на 25 септември 2022г.

 

Пламена Димова

.