Политика

Областният управител вече е почетен член на Дипломатически клуб „Имхотеп”

Областният управител проф. д-р Любомира Попова бе удостоена със званието по време на официална среща със студентите от дипломатическия клуб ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, която се проведе в сградата на Областна администрация. Проф. Попова запозна гостите с дейността и отговорностите на служителите в различните отдели, както и с областната стратегия за развитие до 2020 г.  Да бъдат успешни и така последователни в своите цели пожела губернатора на будните студенти.

Дипломатическия клуб „Имхотеп“ е създаден по идея на студентите Светослав Мишев, Драгомир Георгиев и Георги Николаев. Той е задруга на възпитаници от всички факултети на търновската алма матер, които проявяват интерес към дипломацията и международните отношения, геополитика и икономика, обясни председателят му Светослав Мишев, който също бе удостоен с плакет от Областна администрация Велико Търново.

Пред проф. Любомира Попова, студентите изразиха готовност, да изготвят юридически предложения за промени в родното законодателство, като целта е – с подкрепата на местни депутати те да бъдат внесени в Народното събрание.