Образование Политика

Областна администрация подкрепи Световната седмица на предприемачеството

Главният секретар на Областна администрация доц. Цанко Стефанов участва в журито в иновационен лагер в рамките на Световната седмица на предприемачеството, която тази година се провежда от 14 до 21 ноември. Организатор на Световната седмица на предприемачеството и домакин за страната през нейния старт от 2008 г. е Джуниър Ачийвмънт България.

Целта на инициативата е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение. Те взема участие в дейности и събития, насърчаващи предприемаческото мислене и поведение, като генерират нови идеи и търсят нови пътища за развитие. През 2021 г. в Седмицата на предприемачеството участваха близо 200 държави и 25 милиона души от целия свят. В България в над 25 населени места бяха организирани иновационни лагери и открити уроци, в които се включиха около 2 325 ученици. Тази година участниците ще надхвърлят миналогодишните.

Главният секретар на Областна администрация доц. Цанко Стефанов оцени участниците в Световната седмица от отбора на Старопрестолната гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ във Велико Търново. Той остана впечатлен от уменията и знанията на младите хора.