Община

Няма да се изисква „зелен сертификат“ на посетителите за вход в Коледния базар

Няма да се изисква „зелен сертификат“ на посетителите за вход в Коледния базар във Велико Търново, съобщи управителят на Туристическия информационен център „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Съгласно  противоепидемичните мерки ще има пропускателен режим с обозначени посоки на движение. Маските ще бъдат задължителни както за участниците в базара, така и за гражданите. На шест места ще бъдат поставени дезинфекционни препарати, каза Йорданов.

По негови думи това ще е най-мащабното издание на изложението. Тридесет и три къщички са монтирани в парк „Марно поле“, където се организира събитието. В тях ще се предлагат зимни аксесоари, коледни украси, хранителни и нехранителни стоки, ще има три топли точки и повече павилиони за ръчно изработени занаятчийски изделия. По традиция в една от къщичките ще бъде представена благотворителната изложба на самодейците от социалните услуги „Ние можем“. С благотворителни щандове  ще разполагат Градският ученически парламент и „Приятели на животните“.

Коледният базар в старата столица се организира от Община Велико Търново и общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.