Култура Любопитно

Няколко съвета, ако се учите да свирите на пиано

Кога е подходящият момент да осъзнаем, че можем да изсвирим дадено парче?  Отговорът е, когато го свирим без никакви грешки, в правилното темпо, с отпуснати ръце и пълен контрол на динамиката. Ако имаме съмнения относно това, най-добре е да се запишете как свирите и да се слушате по-късно.

Ако искате да се научите да свирите на пиано, бъдете търпеливи. Много хора се обезсърчават след няколко месеца, но причината не винаги е липсата на време или талант, а недостатъчна мотивация. Трябва да сме наясно, че понякога обучението ще бъде много трудно, но гладко изсвирените парчета на известни пианисти със сигурност ще бъдат подходяща награда за досегашните усилия. Според експерти никога не е късно да се научиш да свириш на пиано.

Дори ако решим да се учим самостоятелно у дома, струва си да говорим с професионален учител от време на време. Това ще разсее всички съмнения и можем да видим дали сме усвоили напълно основните техники. По време на консултация с професионалист, ние също можем да получим съвет за следващите мелодии, които да практикуваме.

Източник:  muzikalen.bg

 

Платена публикация