Образование

Номинираха носителите на наградата „Св. Евтимий Патриарх Търновски”

Росица Петкова, старши учител в ДГ „Евгения Кисимова”, е утвърдена за „Учител на годината” в системата на предучилищното образование съгласно статута на наградата „Св. Евтимий Патриарх Търновски”. В начален етап приза печели Силвия Пенева, старши учител в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, в прогимназиален – отличието е за Мария Чешмеджиева, старши учител по български език и литература в ОУ „Бачо Киро”, а в гимназиален – за Виолета Константинова, старши учител по химия и опазване на околната среда в ПМГ „Васил Друмев”.

Наградата „Св. Патриарх Евтимий Търновски” за „Колектив на годината” в категорията предучилищно възпитание ще бъде присъдена на ДГ „Ивайло”, а в училищното образование на ОУ „Бачо Киро”.

„Св. Евтимий Патриарх Търновски” е награда на Община Велико Търново, връчва се в  навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Учителите на годината получават грамота, плакет и по 500 лева. Колективите – грамота, плакет и предметна награда на стойност 500 лева.

Имената на номинираните ще бъдат гласувани на извънредна сесия на Общинския съвет тази вечер, а наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 23 май от 18,00 часа в МДТ „Константин Кисимов”.