Култура

Нов роман на автора на бестселъри Елена Чамуркова

Авторът на бестселърите „Обществена поръчка“ и „Изнудвачът“ Елена Чамуркова издаде трети роман. „Заговорът“ е озаглавена новата книга. „В нея разказвам за един българин, който е сбъднал американската мечта. Дали е сбъднал българската и собствената си мечта – читателите ще разберат. Той е инфлуенсър, мотиватор по личностно развитие, психолог, доста преуспял. От 30 години живее и работи в Манхатън.  Връща се в България, но неговото идване съвпада с пандемията и оттук нататък го поставям в няколко нетипични и провокативни ситуации“, разказва Чамуркова.

Тя е определяна от читателите като писател на политически трилъри. Затова в „Заговорът“ главният персонаж е вмъкнат в сюжетни линии на повече от три нива, свързани освен със световния конспиративен момент около Ковид-19 и   с корупция, политика, любов, с амбиция за Нобелова награда. „Някои имат положителен финал, но темата за пандемията завършва с отворен край, тъй като никой не може да даде отговор, който да задоволи обществения интерес“, казва Елена.

Авторът споделя, че животът, делничното, интригантството са част от нещата, които я провокират   в създаването на художествените образи.  Интернет рубриката „Нито ден без урок“ на клиничния психолог и преподавател във Великотърновския университет Иван Иванов е също сред вдъхновителите на Елена.

Премиерата на „Заговорът“ ще се състои на 12 октомври в читалнята на РНБ „Петко Р. Славейков“.

Елена Чамуркова е журналист, общински съветник, доктор по политология.