Спорт

Нов пропускателен режим на стадион „Ивайло“

 

Изцяло нов пропускателен режим се въвежда от този сезон на стадион „Ивайло“, съгласно изискванията и препоръките на Българския футболен съюз. Новата организация влиза в сила още за първото домакинство срещу „Пирин“ (Благоевград) в събота.

Всякакъв достъп във фоайето на централния вход на стадиона, където са съблекалните, вече ще бъде невъзможен, той като оттам ще влизат единствено двата отбора, длъжностните лица за мача и служебните лица от гостуващия клуб.

Занапред посетителите на вип- ложата, ветераните, близките на играчите и представителите на медиите ще влизат от други места. Вип -гостите вече ще ползват входа вляво от централния и ще стигат до местата си през новоизградената врата за ложата.

Ветераните, близките на футболистите и журналистите, ще влизат през входа отдясно (до заведението „Шампиони-91“). За тях е обособен специален сектор на трибуните, който се намира отдясно до вип -ложите. Над него са местата за медиите.

След срещата всички притежатели на служебни карти ще излизат оттам, откъдето са влезли. Представителите на медиите ще излизат също от десния вход и оттам ще стигат до новата зала за пресконференции през външния й вход. Точно пред входа на стадиона ще бъде обособена микс-зона с табло, където журналистите ще могат да правят блиц-интервюта с излизащите футболисти.

В събота паркирането пред централния вход на стадион „Ивайло“ ще бъде забранено, стана ясно още след срещата с представителите на полицията и охранителната фирма, която ще следи за реда на стадиона.