Денят

Нови уреди закупиха дарители за Дома в Дебелец

 С набирането на 1225 лева от разпродажбата на 90 фотографии на д-р Нели Райкова приключи благотворителната й кампания в помощ на Дома за медико-социални грижи в Дебелец. Те бяха продадени в две експонирани фотоизложби в Горна Оряховица и в родното й село.  Първоначалната идея бе набраните средствата да помогнат за осигуряване на специален апарат за магнитотерапия на децата. Той обаче бе закупен от други дарители – Миглена Николова, чрез „Ласто Инженеринг“ ЕООД – София и господата Светлин Стефанов, Георги Дочев и Николай Стефанов, чрез „Мултимес Груп” ООД в Лясковец.

По преценка на специалистите от Дома в Дебелец, с дарените от д-р Нели Райкова средства бе закупена специална проходилка за 1125 лв., както и медицинска козметика.Проходилката е модерен рехабилитационен уред, който е предназначен да се използва за интензивна терапия за малките пациенти с пареза на долните крайници, както и при тетраплегия, като дава възможност за изправяне и независимо ходене. Благодарение на всички хора, които прегърнаха идеята на д-р Райкова, проходилката вече е доставена.
От началото на годината до момента в полза на ДМСГД в Дебелец са направени 17 дарения в натура, под формата на скенер апарат, апарат за магнитотерапия, проходилка, плодове и зеленчуци, елда, киноа, бисквити, бебешки пелени, мокри кърпи, играчки, дидактически материали, книжки за оцветяване, флумастери, цветни моливи, скицници и др.