Община Спорт

Нова спортна площадка изграждат в с. Велчево

Нова спортна площадка ще е най-новата придобивка за жителите и гостите на великотърновското село Велчево. Тя ще се разполага на мястото на бившето закрито сметищe на изхода на населеното място към град Дебелец. Отредената площ е близо 3 декара, поясни кметът на с. Велчево Мустан Юсменов. Пътят е общински, затова е направено предложение до Община Велико Търново за обезопасяване на терена и поставяне на пътни знаци.

Новата спортна площадка, която ще се изгражда по предложение на родителите от селото, ще бъде многофункционална. Ще има мини футболно и баскетболно игрище, велозона, зона за отдих с пейки, фитнес уреди и др. Родителите вече са направили първи парични постъпление за начинанието и са обещали да помагат с труд и материали.

„Всяка година ще го надграждаме. Така, както правим с детската площадка в центъра на селото. Тази година подменихме и освежихме 300 метра ограда. Поставихме нови дървени части и метални тръби. Това се реализира с доброволен труд от кметството наместничество, от членове на сдружение „Свети Георги” и със съдействието на Община Велико Търново. Осигурени бяха 2 500 лева за материали. Площадката е многофункционална за деца от 1 до 12 години. Има 12 съоръжение. Беседката вече е любимо място за рождени дни и партита”, разказа кметът на с. Велчево Мустан Юсменов.

снимка – Фейсбук – Подготовка на терен за спортно игрище в село Велчево, Община Велико Търново

Кремена Крумова – Попова