Образование

НВУ участва на работна среща в Кралската академия в Брюксел

Представители на факултет „Общовойскови“ взеха участие в 43-тата работна среща на Групата за прилагане на Европейската инициатива за обмен на млади офицери, вдъхновена от Еразъм – Кралска Военна Академия, гр. Брюксел, Белгия.

На следващия 19 септември представителна група от факултет „Общовойскови“ на НВУ „Васил Левски“ участва на Учебен полигон „Ново село“ в провеждането на демонстрация на възможностите на модернизиран от израелската фирма Elbit Systems танк Т-72. По време на демонстрацията бяха показани система за управление на огъня, термовизионни прибори за мерене и наблюдение денем и нощем, система за предупреждение при лазерно облъчване и автономен дизелов електрогенератор. Проведоха се демонстрационни стрелби с цел проверка възможностите на показаната система за управление на огъня. В същото време курсанти от университета се включиха, заедно с търновските огнеборци, в гасенето на разразилия се около с. Беляковец пожар.

Само два дни по-рано, бъдещите офицери участваха и в Националната кампания „Да изчистим България заедно“, като концентрираха своите усилия около Атлантическия парк в границите на Университета.