Образование

На тържествена церемония бе осветено новото знаме на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“

На празнична церемония в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново, бе осветено новото знаме на учебното заведение. Проектът за него беше изготвен  по инициатива на Педагогическия съвет в училището, като бе избрана и комисия от преподаватели. Събитието се състоя пред целия състав на школото: ученици, учители и персонал. Първоначално знамето на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ е със зелен цвят и се изработва преди 30 години. С времето обаче  значително избледнява, а буквите на щампата се разлепят, което  налага и направата на новия флаг. Той е везан и е с виолетов цвят. На него е поставена и  емблемата на училището.

След освещаването на знамето, започна и празника на китайската култура в северния двор на учебното заведение. В седем групи  са разпределени  децата, които изучват китайски език в момента в школото. Те са на възраст от 1-ви до 4-ти клас. Успоредно с този празник в парк „Дружба“ и във физкултурния салон, се проведоха турнири по футбол, волейбол и щафетни игри.

Празничното тържество уважи  председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, който е и председател на Училищното настоятелство. Сред официалните гости бяха и Пенка Игнатова – директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, както и Искра Мандова –председател на Обществения съвет и директор на Институт „Кофуций“ във Великотърновски университет  „Св. св. Кирил и Методий“.

Пламена Димова