Община

На Велики Четвъртък в Катедралния храм осветиха 2 700 великденски яйца

Отец Асен от Катедралния храм „Рождество на Пресвета Богородица” освети 2 700-тте яйца, които ще бъдат раздадени в нощта на Христовото Възкресение на площад „Цар Асен Първи”, както и на социални институции в общината.

Областният управител проф. Любомира Попова, кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. ком. Димитър Машов, зам.-ректорът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” доц. д-р Димитър Димитров и общинските съветници Деян Хаджийски и д-р Даниела Андреева, общественици и граждани присъстваха днес в Катедралния храм по време на освещаването.

„Нека Бог да ви благослови и да ви даде дръзновение през следващите дни всички ние достойно да посрещнем това славно Христово Възкресение. Благодарим на всички, които дадоха и се постараха да приготвят тези очервени великденски яйца. Дарителството е най-ценното в нашия живот. Нека дадем от сърце, та да получим от сърце. Защото от сърце се дава с любов, а любовта е тази, която дава живот. Омразата нека да я загърбим, защото тя дава смърт. Нека с любов да посрещнем Великденския празник”, пожела на вярващите от името на Негово Високопреосвещенство великотърновския митрополит Григорий отец Асен.

Да бъдем по-добри и смирени, да бъдат благословени всички великотърновци, техните домове и близки призова кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Той съобщи и положителната новина, че градът и населените места, които имат хотелски бази, са пълни от три месеца. „Това предвещава един добър туристически сезон”, категоричен бе градоначалникът.

За осма поредна година Велико Търново ще посрещне Великден на крепостта Царевец. Точно в полунощ звън на десетки църковни камбани ще възвести Христовото Възкресение.