Култура Образование

„Нашето място” празнува 14 февруари с любовна лирика и викторина

Любовна лирика ще четат по повод 14 февруари в споделеното пространство „Нашето място”, което се намира в Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Трите клуба, които организират събитието – „Заедно успяваме”, „Седем” и „Смарт”, ще почетат паметта на Вероника Здравкова, която бе възпитаничка на търновския вуз. Те ще прочетат стихове от издадената посмъртно стихосбирка на жестоко убитото преди три години младо момиче.

Празникът на любовта и виното ще се проведе на 14 февруари и, символично, започва точно в 14 часа. Един от доброволците, които участваха в ремонта на пространството – Ангел Мъглов от с. Самоводене, ще организира викторина за всички присъстващи, съобщи за Общинското радио преподавателят в Стопанския факултет гл. ас. Ваня Димитрова. „Студентите ще раздадат различни любовни послания, на табло ще пишат вижданията си по въпроса „Що е то любов”. Ще има и табло с интересни факти за любовта”, обобщи Димитрова.

Пространството „Нашето място” бе създадено на 5 декември миналата година във факултета на ул. „Арх. Георги Козаров”. Събитието, посветено на 14 февруари, е първата проява от културния календар на членовете му през 2018-а. Сред организаторите на събитието са ентусиастите от новосформирания клуб „Смарт” – дейни студенти от различни специалности във ВТУ. Активността им е насочена към научната и доброволческата дейност.