Спорт

Националът Тинко Банабаков – огорчен от порочната система

Своето огорчение от порочната система в сферата на спорта сподели в официалната си страница четирикратният носител на отличието „Спортист No 1” на старопрестолния град Тинко Банабаков. В социалните мрежи, националът написа:

След като за пореден път станах свидетел на явно и грозно ограбване на съотборници и състезатели от невиждани съдийски решения, вярвам че олимпийският бокс заслужава изключването си от олимпийските игри. Истината е, че той достигна дъното си.

Тук вече достойнствата и качествата на спортистите нямат никакво значение. Схемите отново са на дневен ред, съдиите продължават да си играят със съдбата на състезателите… Малките държави биват пренебрегнати, медалите се решават предварително, а трудът, полаган години наред, се обезсмисля. За капак на всичко, така са си вързали гащите, че дори нямаме право да протестираме. И накрая когато стигнем до резултатите? Да, всеки се вглежда в тях, но знаете ли какво действително стои зад тях?

Лошото е че все се надявахме нещата да тръгнат в положителна посока, но явно няма да го бъде.”

Още вчера по обяд слушателите на Общинското радио научиха новината, че Банабаков отпадна в първия кръг на Европейските игри в Минск. Той отстъпи в категория до 49 килограма от петия в схемата – италианеца Федерико Сера с 0:5 съдийски гласа.

Снимка: Pixabay