Култура

Националното танцово шоу „Georgian Legend“ ще омагьоса великотърновци в ДКС „Васил Левски“

На 17 ноември 2023 Националното танцово шоу „Georgian Legend“ ще се ще излезе на сцената на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново с програма „Samaia“.

„… Изпълнението на живота ми! Всеки трябва да го види поне веднъж в живота си! – това е начинът, по който френското издание на „Фигаро“ говори за „Georgian Legend“. Според кореспондентите на вестник Ню Йорк Поуст, всеки концерт на артистите се превръща в истински празник за публиката.

Грузинските танци нямат аналози. Танцуването на пръсти, въртенето на колене е велико изкуство. А жените… Виждали ли сте ги да се плъзгат по сцената – точно както лебед по огледалната повърхност на водата.

„Трябва да си роден грузинец, за да можеш да танцуваш така“, обясняват самите танцьори. Спектакълът е изпълнен с любов към Родината, всичко е въплътено в музиката, песните и танца: порив на вятъра, удар на барабани, великолепна тишина на планините, радостен ропот на планински потоци…

Тънкото преплитане на сюжети, блестящо въплътени на сцената, зашеметяващи пейзажи и костюми, най-високото ниво на светлина и звук превръщат „Georgian Legend“ в триумф на кавказката култура на световната сцена.

Грузинските творци бяха аплодирани от публиката на Германия, Швеция, Англия, САЩ, Япония, Канада, Китай – повече от 50 страни на пет континента.