Образование

Научен форум в памет на доц. д-р Ванюшка Ангушева беше открит във ВТУ

Международен научен форум в памет на доц. д-р Ванюшка Ангушева – първия декан на Юридическия факултет – беше открит в Пети корпус на Великотърновския университет..

Участие с доклади в научното събитие, което е по инициатива на катедра „Частноправни науки“, ще вземат повече от 60 учени, университетски преподаватели, докторанти, студенти, съдии, прокурори, адвокати и други магистрати.

При откриването приветствие към участниците в научния форум отправи ректорът проф.  Христо Бонджолов. „Доц. д-р Ванюшка Ангушева беше великолепен специалист в областта на правото, всеотдаен преподавател, уважаван колега и добър човек. За нея и за много други, които днес вече ги няма, мога да кажа, че остават вградени завинаги в историята на Великотърновския университет. Нека да ги помним и да ги почитаме“, каза ръководителят на висшето училище.

Поздравление към участниците отправи и проф.  Георги Митов, настоящ декан на Юридическия факултет, който припомни част от житейския и професионалния път на доц. д-р Ванюшка Ангушева.

В конференцията ще се включат и председателите на Районния, Окръжния и Апелативния съд във Велико Търново.

 

Снимка – Фейсбук