Денят

Нарисувайте велоалея с тебешири!

Велоалея ще нарисуват с тебешири членове и съмишленици на „Търново рънс”.

На 22 септември от 12.00 часа в парк „Дружба” те канят още доброволци. На всички ще бъде раздаден правилникът за движение на велосипедите в градска среда и ще бъде направен инструктаж. От парка, велопоходът ще продължи по главната улица на Велико Търново и ще стигне до паметник „Асеневци”. Оттам до отсечка за ректората на Великотърновски университет ще бъде изрисувана велоалея.

Ще бъдат използвани цветни тебешири и щампи от картон. В часовия диапазон от 13:00 до 15:30 часа улицата ще бъде затворена за превозни средства. Тя ще бъде обезопасена с маркировъчна лента, конуси и присъствието на органите на пътно управление.

„С много цветове, колелета и усмихнати лица ще изрисуваме една от най-живописните, широки и равни улици на Велико Търново. Защо да не си помечтаем, че нашите съграждани ще осъзнаят ползите за тях и за града ни от велотранспорта? Денят на родната българска независимост си съвпада с международния ден за без коли. Това е една чудесна възможност да покажем нашето позитивно и борбено гражданско самосъзнание”, призовават от „Търново рънс”.