Икономика Образование

НАП В. Търново даде старт на „Влез в час с данъците“ 4

За четвърта поредна година, едновременно със старта на учебната година, НАП даде началото на образователния си проект „Влез в час с данъците“. Целта му е младите хора на възраст между 14 и 18 години да получат основни познания за данъчната и осигурителната система в страната. В рамките на инициативата близо 100 служители на НАП се срещат с ученици в 28-те областни града в страната. При срещата си със средношколците лекторите на НАП се стремят да провокират интерес у тях, като им предоставят подходящи източници на информация за данъците и осигуровките.

Тази година кампанията променя своя формат, за да бъде още по-близо да навиците и интересите на учениците. Девет лектори от НАП В. Търново ще посетят 11 учебни заведения във Велико Търново и Горна Оряховица в рамките на първия учебен срок и ще презентират пред средношколците четирите данъчни видеоурока, публикувани периодично  на сайта на кампанията www.vlezvchas.bg.  Лекциите, които ще изнасят служителите на НАП в класните стаи, ще представят данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. Всички ученици могат да посетят сайта, където да получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди.

В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“ НАП ще раздаде 10 големи награди – 2 игрови конзоли, 2 гейминг системи за виртуална реалност, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер. Първата награда ще бъде изтеглена на 1 октомври 2018 г.